Rekomenduojama, 2020

Redaktoriaus Pasirinkimas

"Facebook" privatumo valdymas: nustatymai ir valdymas

Dėl nesenų skandalų, kuriuos "Facebook" padarė per pastaruosius keletą 2018 m. Mėnesių ("Cambridge Analytica" surinktų duomenų atveju reikia patikrinti visus "Facebook" privatumo nustatymus, sužinoti, kas gali perskaityti mūsų raštus, kas gali matyti mūsų nuotraukas ir kas gali naudoti mūsų asmens duomenis komerciniais ar rinkimų tikslais ar kitais tikslais.

"Facebook", kuri niekada nebuvo aiški privatumo valdymo galimybėmis, bandė padaryti tvarką 2018 m., Kad netgi mažiau patyrusiems galėtų suprasti, ką įvairūs nustatymai reiškia norint jas lengviau keisti.

Norėdami užsisakyti, matome čia svarbiausias "Facebook" privatumo nustatymų dalis, kad galėtumėte kontroliuoti išorės matomumą, draugus ir programų vadovus bei tai, ką galima paslėpti ir prižiūrėti.

Visų pirma puslapis "Facebook" privatumo nustatymų koregavimui ir valdymui visada pasiekiamas šiuo adresu //www.facebook.com/settings?tab=privacy ir taip pat yra "Facebook" programos "iPhone" ir "Android" nustatymuose,

kaip matysime, ne visos "Facebook" privatumo valdymo parinktys gali būti kontroliuojamos iš nustatymų puslapio.

1) Kaip paslėpti asmeninę informaciją

Net jei asmeninis pasirinkimas yra viešai paskelbti kokią nors asmeninę informaciją, geriau paslėpti kuo daugiau.

"Facebook" kontroliuoja kiekvienos rūšies asmeninę informaciją, ir jūs galite įsitikinti, kad jos nėra matomos visiems, bet tik draugams ar net artimiems draugams.

Norėdami sukurti draugų sąrašus, tiesiog atidarykite šį specialų puslapį ir pradėkite užsakymą.

Norėdami paslėpti kitą asmeninę informaciją "Facebook", turite atidaryti savo profilį ir paspausti mygtuką " Informacija ".

Atsiskaitant apžvalgą, geriau spausti po vieną kiekvienoje sąrašo eilutėje kairėje, kad pakeistumėte įvairią informaciją apie privatumo lygį.

Perkeldami pelę ant kiekvieno elemento, galite paspausti mygtuką, kuris pakeičia privatumo lygį ir pačią informaciją.

Po kiekvieno pakeitimo turite paspausti mygtuką " Išsaugoti ", kad jis būtų efektyvus.

Turėkite omenyje, kad pasaulio simbolis reiškia viešą, o piktograma su brūkšneliais reiškia draugams matomą.

Taip pat galima visiškai slėpti specialią informaciją, pvz., Telefono numerį, kad ji būtų matoma tik man ir visiems kitiems.

2) Slėpti kitų žmonių įrašus mūsų profilyje

Jei nesukonfigūruotas, visi draugai gali rašyti mūsų "Facebook" profilyje, kuris yra tikrai erzina, nes tai sukuria sutrikimą ir todėl verčia mus skaityti ir pateikti atsiliepimus apie tai, apie ką sakoma, gali mus dominti.

Siekiant išvengti dienoraščio užpildymo išorinėmis priemonėmis, galima padaryti du dalykus:

- Visiškai neleiskite kitiems rašyti mūsų profilyje

- Apriboti kitų pranešimų matomumą, paslėpti juos nuo visų, išskyrus mus.

Šios parinktys yra kontroliuojamos " Facebook" nustatymuose, eina į žurnalą ir pridedamos žymes .

Pirmosios dvi parinktys, kurias rasite dalyje "Dienoraštis", leidžia jums nuspręsti:

- Kas gali rašyti savo dienoraštyje? : kur galite įdėti tik mane (tai neleidžia draugams profilio rodyti gimimo dienos pageidavimus)

- Kas gali matyti, ką kiti skelbia jūsų dienoraštyje? : galite tik man slėpti visus pranešimus, kuriuos kiti įrašė mūsų profilyje.

3) Keisti visų jau paskelbtų įrašų matomumą

"Facebook" leidžia keisti viename sprendime - visų jau parašytų įrašų matomumą, kad, jei jie būtų matomi visiems, matytų tik draugai.

Tai taip pat greitesnis būdas pašalinti senus "Facebook" įrašus, kurių nenorėtumėte ieškoti nepažįstamų žmonių (net jei turite patikrinti, ar jūsų draugai yra patikimi)

Norėdami tai padaryti, eikite į Nustatymai -> Privatumas ir dešinėje spustelėkite parinktį

Ar norite apriboti visuomenei pranešimų, kuriuos bendrinote su draugų draugais ar su visais? ir paspauskite mygtuką " Apriboti ankstesnius įrašus ".

4) Naudokitės "Pažinties" sąrašu

Tai funkcija, kurią jie vis dar naudoja keletoje, tačiau tai tampa svarbiausia privatumo valdymo Facebook srityje.

Kai kurių draugų įtraukimas į pažįstamų sąrašą yra būdas paslėpti įrašus tam tikriems žmonėms, paliekantiems juos matyti tik pagrindiniams draugams.

Tokiu būdu galima apriboti savo intervencijų auditoriją, neišnyks jokios draugystės.

"Facebook" supratimą galima papildyti paspaudę mygtuką " Draugai " kiekvieno asmens profilyje.

5) kontroliuoti žmones, kurie gali ieškoti mūsų ir susisiekti su mumis

"Facebook" suteikia galimybę paslėpti ir užkirsti kelią kitiems žmonėms rasti mūsų profilį ir susisiekti su mumis, kad paprašytų draugystės.

Ypač tie, kurie gauna per daug prašymų, ir tiems, kurie nenori rasti senų mokyklų draugų, vietoj to, kad naudojate netikrą vardą, kurio negalima padaryti, galite pasinaudoti šia galimybe, kad paslėptumėte iš "Facebook", "Google" ir visko paieškos sistemos.

Šios parinktys yra skiltyje " Nustatymai"> "Privatumas", skyriuje:

Kaip žmonės jus randa ir su jumis susisieks

Čia galite nuspręsti, kas gali atsiųsti mums draugų prašymus, kurie gali matyti mūsų draugų sąrašą, kurie gali mus rasti iš mūsų el. Pašto adreso, kurie gali mus rasti iš telefono numerio ir kas mus gali rasti "Google".

6) Patikrinkite nuotraukas ir veido atpažinimą

Žymų pasirinkčių valdymas - tai valdymas, kas gali skelbti nuotraukas savo vardu.

Kitame atnaujintame straipsnyje mes matėme tai, ką reiškia priskirti "Facebook" nuotraukose ir kaip veikia veido atpažinimas.

Žymos nuotraukoms gali būti užblokuojamos dienoraščio ir žymų nustatymuose, kur visada patogu aktyvuoti parinktį patikrinti nuotraukose esančias žymes, kol jos nebus publikuojamos mūsų profilyje.

Kalbant apie veido atpažinimą, tai yra automatinis "Facebook" ir leidžia jums pasiūlyti žymas nuotraukose, kuriose atsiranda mūsų veidas.

Tačiau jį galima išjungti iš " Nustatymų"> "Veido atpažinimas" .

Jei žmonės, kurie paskelbia atsitiktinius straipsnius jūsų laiko juostoje, nerimauja, galite pakeisti "Facebook" laiko juostos privatumo nustatymą. Naudodamiesi šiuo nustatymu, praktiškai uždarykite savo laiko duris visiems. Tai reiškia, kad nė vienas jūsų draugų sąrašas negalės paskelbti jūsų laiko juostoje.

7) Pašalinkite prieigą prie trečiųjų šalių programų

Tai yra privatumo nustatymų dalis, kurią "Facebook" atnaujino pagal "Cambridge Analytica" skandalą.

Eikite į " Nustatymai"> "Programos" ir "Tinklalapiai", kad galėtumėte patikrinti programas, kurios gali skaityti mūsų duomenis ir blokuoti juos, jei jos nėra atpažįstamos arba niekada nenaudojamos.

Atkreipkite dėmesį, kad programos buvo padalintos į aktyvią, baigėsi galioti ir pašalintos.

Pasibaigę galiojimo laikas yra praeityje patvirtintos programos, kurioms dabar reikės naujo leidimo.

Programų dėžutėje , svetainėse ir žaidimuose galite paspausti mygtuką Redaguoti, kad visiškai išjungtumėte platformą išorinėms programoms.

Kaip pastebėsite, buvo pašalintas kitų naudotojų naudojamas programos nustatymas, kuris leido "Cambridge Analytica" pavogti informaciją iš milijonų žmonių, nors jo programą panaudojo tik keli tūkstančiai.

Daugiau informacijos apie šį skyrių rasite gairėse, kaip neleisti "Facebook" perduoti duomenų išorinėms įmonėms ir programoms.

8) "Facebook" pagrindinės informacijos konfidencialumo puslapyje aprašomos, padalintos į skyrius ir grafine pagalba, visos galimybės, kurias galima keisti, kad apsaugotų profilį nuo nepažįstamų žmonių ir nuspręstų, kas gali matyti tai, kas.

Vadovo nurodymai parašyti taip, kad jie suprastų net ir mažiausiai technologijų ekspertą, pabrėždami daugybę privatumo apsaugos įrankių, suskirstytus į keturias skirtingas kategorijas ir poskirsnius.

Taigi galite sužinoti apie privatumo valdymo, paskyros saugumą, "Facebook" reklamą ir naujausias "Facebook" naujienas.

Svarbiausia yra privatumo kontrolės priemonė, kuri yra privatumo valdymo instrukcijų puslapio apačioje.

Tada jūs vadovaujatės dabartinių nustatymų tikrinimo procedūra, kad galėtumėte jas nedelsdami pakeisti, jei pastebėsite kažką keisto ar nemėgstamo.

Tuomet galėsite valdyti, kas žiūri mano įrašus, mato programų veiklą ir mato išsamią informaciją apie mano profilį.

Pagal saugumo skirsnį, dar svarbesnę galite padaryti paskyros saugumo patikrinimą, nes tai leidžia jums pakeisti slaptažodį, aktyvuoti prieigos valdymą ir atjungti senus prisijungimus, kuriuos padarė neveikia kompiuteris ar mobilieji telefonai.

Reklamos skiltyje galite prašyti nerodyti skelbimų ir reklamų.

Galiausiai, aš pamenu, kaip paslėpti "Facebook" profilį ir tapti nematomas tiems, kurie tikrai nori likti privataus.

Aš uždaryti, sakydamas, kad mano profilis, kuris praktiškai kalba tik apie technologijas, yra visiškai viešas, todėl, jei manęs perskaitysite, jūs taip pat esate mano draugai, todėl, jei norite, pridėkite mane kaip kontaktą arba, dar geriau, tapkite Pom-HeyWEB gerbėju!

Top