Rekomenduojama, 2020

Redaktoriaus Pasirinkimas

Išjunkite UAC ir perspėjimus atidarydami programas

"UAC" yra labai svarbi "Windows" sistemų saugumo funkcija, tai reiškia " Vartotojo abonemento valdymas" arba italų kalba " Vartotojo abonemento kontrolė" .

Šis nustatymas yra tiek "Windoas 10", tiek "Windows 7" ir "Windows 8" versijose ir iš esmės padeda išvengti kenkėjiškos programinės įrangos vykdymo kompiuteryje .

Prieš "Vista", kuriame veikia "Windows XP", šis apsaugos mechanizmas nebuvo, todėl kenkėjiška programa gali veikti automatiškai be apribojimų, todėl kompiuteriui kyla problemų.

Šiandien kiekvieną kartą, kai paleidžiate vykdomąjį failą (.EXE) arba bet kurią įdiegtą programą, keičiančią jūsų kompiuterio nustatymus, pasirodo leidimo įspėjimas (kuriame rašoma: " Ar norite leisti šiai programai atlikti pakeitimus jūsų įrenginyje? "). vartotojas gali leisti arba paneigti šią programą, kad galėtų judėti į priekį .

Pavyzdžiui, vienas leidimo keitimo būdas yra viso ekrano programos ar žaidimo paleidimas, kuris atveria UAC ekraną.

Nors patariama, kad šis saugos patikrinimas visada būtų aktyvus, kai kuriems gali būti nuobodus, kad įgaliojimo langelyje visada spustelėkite Gerai ir norite visiškai jį išjungti.

Šio valdymo pagrindas yra tai, kad "Windows" yra sukonfigūruotas taip, kad pagrindinis vartotojas neturi administratoriaus teisių.

Šis faktas nėra klaidingas, nes iš tikrųjų "Windows XP", kai kuriate naują vartotoją, yra administratorius (nebent rankiniu būdu jį apribojote) ir galite padaryti viską

Šiuo tikslu mes sukūrėme specialų straipsnį apie tai, kaip "User Account Control" veikia "Windows" (UAC) .

Norėdami valdyti pranešimų parinktis programoms, kurios keičia jūsų kompiuterį ("Windows 10", "Windows 7" ir "Windows 8") ir kontroliuoja kiekvieną programinės įrangos vykdymą, užkertant kelią piktybiškiems asmenims aktyvuoti save, " Category" rodinyje turite atidaryti Valdymo skydą, paspauskite Vartotojo abonementą ir dar kartą Vartotojo abonementą .

Štai nuorodos į Vartotojo abonemento valdymo nustatymus .

Alert valdymo lange yra 4 apsaugos lygiai:

1) Pranešimas visada yra siauriausia kontrolės galimybė, susijusi ne tik su programų ir programinės įrangos vykdymu, bet ir su Windows nustatymų keitimu.

2) Pranešti tik tada, kai programa bando atlikti pakeitimus savo kompiuteryje, o tai yra "Microsoft" rekomenduojamas numatytasis nustatymas.

3) Pranešti tik tada, kai programa bando atlikti pakeitimus kompiuteryje, išskyrus tai, kad ankstesnėje parinktyje darbalaukis tampa netinkamas, kai pasirodo įspėjimas, o šis trečias lygis leidžia naudoti kompiuterį.

4) Nėra pranešimo

Paskutinis variantas yra tas, kuris išjungia vartotojo abonemento valdiklį ir nerodo daugiau pranešimų apie leidimus paleisti programas.

Patariama niekada neleisti UAC ir programos vykdymo įspėjimų, nebent esate tikri, kad paleisti žinomas programas ir niekada atsisiųsite iš interneto.

Saugumas "Windows" programinės įrangos vykdymo metu yra viena iš svarbiausių sistemos saugumo priemonių, be kurios bet kokia kenkėjiška programinė įranga galėtų kontroliuoti kompiuterį ir sukelti rimtų problemų.

Tačiau trečioji parinktis gali būti geresnė nei numatytoji galimybė, kuri įspėja, ar programa nori atlikti pakeitimus, bet neužblokuodami kompiuterio naudojimo, vis tiek paliekant darbalaukį ir programas atidaryti.

UAC valdymo ir programos vykdymo įspėjimas skiriasi nuo " Smartscreen" filtro - kitos apsaugos funkcijos, kuri kontroliuoja kenksmingas programas.

Apie tai mes kalbėjome dviejuose skirtinguose straipsniuose:

- Išjungti "Windows" exe "Windows Smartscreen" blokavimą
- Ką smartscreen procesas veikia "Windows 10" ir "8.1"

Top